maltepe escort bayan tuzla escort bayan ensest porno rus porno xnxx porno hikaye rus porno kuşadası escort bayan denizli escort bayan bodrum escort bayan canlı casino
Uzmanlar uyardı

Uzmanlar uyardı

Uzmanlar uyardı
Uzmanlar uyardı hande
Bu içerik 314 kez okundu.

Grip, nezle, soğuk algınlığı vakalarında artış bekleniyor. Koronavirüs tedbirleri başka enfeksiyon hastalıklarının da yayılmasını azaltmıştı. Uzmanlara göre, önlemler kaldırılınca, bu kış bol virüslü geçecek.

Yaklaşık 2 yıldır Kovid salgını ve önlemleri nedeniyle tüm dünyada neredeyse hiç görülmeyen influenza (grip), rinovirüs, adenovirüs, parainfluenza gibi solunum yolu enfeksiyonuna neden olan virüsler bu yıl eskisinden daha hızlı ve mevsiminden de önce görülmeye başlandı.

Güney yarım kürede özellikle Avusturalya, grip sezonuna çok şiddetli bir giriş yaparken geçtiğimiz hafta İngiltere’de ülke vatandaşları bu kış beklenen virüs fırtınasına karşı uyarıldı.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ''Grip açısından hızlı bir giriş olabilir. Çünkü bütün önlemler kaldırılmış durumda'' dedi. 

Corona virüs vakalarında da yeni bir dalga bekleyen Yavuz, ''Dünyada yeni pik, Ekim-Kasım gibi bekleniyor. O yüzden 65 yaş üstündekiler, özellikle son aşılarının üzerinden 6 ay geçmiş olan kişiler hatırlatma dozunu yaptırmalı'' dedi. 

Covid-19 öncesi hastanede asıl yoğunluk yaratan şikayet soğuk algınlığıydı. Profesör Yavuz, "grip aşısı olun" tavsiyesinde bulunarak kişisel önlemlerin de önemine değindi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MOBİL UYGULAMADA LOOP APP İLE DEV ÇIKIŞ
MOBİL UYGULAMADA LOOP APP İLE DEV ÇIKIŞ
Japon Deprem Profesörü Shinji'den Açıklama
Japon Deprem Profesörü Shinji'den Açıklama